29 augusti 2007

Nytt besök i Uppsala

Måndagen den 29 augusti var det dags för ett nytt benmärgsprov i Uppsala. Maggie hade lovat att skjutsa så hon tittade förbi på morgonkvisten för en kopp kaffe och för att mysa med Albin, hon hann även med ett blöjbyte på sin brorson. Med sig hade hon två paket, eller om det var ett paket med två saker i *minns inte*. Hon skämmer bort Albin, men det har man som faster rätt att göra enligt sjuksyrran på Hematologen i Uppsala. Albin fick hur som haver en jätte söt body och ett par söta byxor med orden liten men tuff broderade på en bakfickan.

Efter att vi lämnat av Caesar hos mor och far på Ejalunden styrde vi kosan mot Uppsala, färden gick över Ängelsberg, Sala, Heby, Morgongåva och tillslut landade vi i Akademiskas parkeringsgarage i Uppsala. Hade tid 11.10 för röntgen på röntgenavd, kommer därifrån med röntgensvarat 11.07 *ler*. Nu hade vi ca 2 timmar på oss innan det var dags för benmärgsprovet, vi styrde kosan ner till centrum där min kära syster sprang runt som en hyr höna och letade efter en butik som inte kom på namnet på och som hon ville förmedla vad de sålde, började bli lite misstänksam. Sprang bland annat förbi butiken Rackartygs skyltfönster som jag i farten sa till Maggie att jag ville titta in i, efter att vi hade irrat omkring en stund visade det sig att det var den butiken Maggie var ute efter. *ler*. De hade massa sött till lille Albin så varken jag eller faster kom ut därifrån lottlösa, Maggie köpte ett par strumpor och en body ifrån Lundmyr of Swedens kollektion, på strumporna hittar man texten ”Pytteliten” och på bodyn ”Sötnos”. Jag hittade ett par tuff mjukisbyxor i kamouflage utförande och en passande tröja till som jag inte kunde låta bli att köpa.

Efter Rackartyg väntade Lindexs babyavd innan vi bestämde oss för att käka på ett ställe inne i S:T Per Gallerian, de hade allt ifrån varma mackor till sallader och pastarätter. Jag och Maggie beställde varsin varm mörkbaguette fylld med kyckling, rödlök, soltorkadetomater och till det en kopp kaffe. Mycket gott! Väldigt gott faktiskt. Efter att ha spanat in folk och diskuterat barnvagnar, bilar och mycket annat var det dags att styra kosan tillbaka till Akademiska, jag skulle inte komma undan *ler*.

Väll uppe på Hematologen väntade insättning utav kanyl, lite frågor, snack om ditten och datten innan det så var dags. Minns att de diskuterade om hur mycket ”berusningsmedel” (vet inte vad läkemedlet heter, men jag blir totalt väck medan provet tas) de skulle ge sedan vaknar 40 minuter senare. Stel och öm bak i ryggen. Tar några minuter på mig att komma tillbaka till livet igen så att jag kan få EKG:et överstökat. Vill bara hem till Albin. *ler*. När alla prover var tagna tackade vi för oss och styrde kosan mot ICA Maxi i Uppsala sedan åkte vi hem för att plocka upp Anna och Albin innan vi fortsatte färden mot Ejalunden där middag med mor och far väntade. Grisinnanlår med potatisgratäng, mycket gott.

Inga kommentarer: