14 juni 2007

Resa till Byrum och nytt besök hos MVC

Slå mig, nu har det gått alldeles för långt mellan bloggandet. För mycket på schemat och för lite timmar på ett dygn är anledningen denna gång.

Anna repade sig under tisdagen så det såg ut att bli en resa till Ställdalen efter jobbet, men planerna ändrades lite då Maggie ringer och är alldeles sönder stressad, hon hade haft väldigt mycket på jobbet och var sen hem. Vi bestämde att vi skulle äta frukost tillsammans i stället och sedan styra kosan mot Byrum så jag begav mig till Coop Nära för att inhandla Dafgårds Lassagne som jag kunde ha till middag då Anna inte ville ha något annat än kall mat.

Följande morgon ringde klockan tidigt, vi hade tänkt att vi skulle försöka vara i Ställdalen vid åtta snåret. Duschade och klädde mig, sedan packade vi bilen och styrde kosan mot OKQ8:s ministation för att sedan fortsätta mot Ställdalen via Kloten. Strax före Skinnskatteberg vart det stopp, hade två lastbilar framför mig som hade stannat vid ett rödljus då man höll på med asfaltsarbete på vägen. Efter att vi hade stått ett bra tag kommer chauffören i lastbilen längst fram och frågade om jag inte kunde åka framför honom och åka närmare lamporna än han kunde åka då han skulle blockera en utfart. Jag backade ur ledet sedan ställde jag mig längst fram. Inget hände, börjad fundera på om det verkligen var något arbete längs vägen då 6 juni numer är en röd dag, så jag var på väg att köra mot rött när jag ser en fyrhjuling närma sig med en rad bilar bakom sig. Det visade sig att fyrhjulingen fungerade som lots.

Väl framme i Ställdalen väntade frukost innan vi packade Maggies lilla Nissan. Styrde kosan mot Örebro och Ikea ute på Marieberg. Det var olidligt varmt bak i bilen där jag hade placerat mig då Maggie satt bakom ratten och Anna bredvid, AC hade inte varit dumt denna varma dag. Efter att ha strosat runt på lite fler butiker ute på Marieberg fortsatte vi vår resa. Vart några ytterligare stopp längs vägen innan vi nådde Byrum på grund utav värmen.

Dagarna fram till Fredagen ägnade vi åt att hjälpa Bengt och Kia med renoveringen och arbeten ute i trädgården bland annat. Jag hann även med att tvätta mor och fars 9000 och Kia och Bengts 9-5 kombi innan vi alla styrde kosan mot Hultsfred vid 16 snåret på fredags eftermiddagen för att möta Simon, som denna dag tog studenten. I Hultsfred anslöt bror med familj och en kompis till min brorsdotter, samt Simons farmor, moster och hennes barn och en kusins mamma. Efter att alla klasser gjort ett framträdande på en scen släpptes alla studenter till väntade familjemedlemmar och andra släktningar innan de tog en sväng genom Hultsfred. Medan Simon åkte runt åkte vi andra hem till Byrum för att förbereda dagens festligheter. Kvar i Hultsfred vart Simons bror Andreas då han skulle köra Simon till Byrum i sin Subaru Impreza. Vart en trevlig kväll med många gäster och god mat. Trötta anlände vi till Andreas hus någon gång efter middnatt; jag, Anna och Maggie, för att sova.



Under lördagen hjälpte jag Kia och Bengt köra tillbaka lite saker som de hade lånat, sedan hjälpte vi Andreas att göra i ordning i huset då han under kvällen skulle ha en inflyttningsfest där han skulle bjuda på rester ifrån studentfirandet som jag hjälpte honom köra dit i hans Passat. Innan Bengt, Kia, Simon och Sofia styrde kosan mot ett studentfirande hjälpte jag och Anna Bengt ner med deras husvagn då den skulle bli vår sovplats för dagen då Andreas ev. skulle ha nattgäster.

Söndagen ägnades åt vila och samvaro, bror med fru anlände på eftermiddagen för att lämna tillbaka mor & fars Saab som de hade lånat då de lämnade Byrum i fredags för att kunna dra hem deras husvagn då brorsans bil saknar dragkrok . Efter lite mat i kistan styrde vi kosan mot Ställdalen som vi nådde ca 19.30 efter några stopp för att blandannat sträcka på benen. Då vi passerade Kopparberg passade vi på att ta med oss två kebabtallrikar och två grekiska sallader som vi sedan avnjöt i Maggie och Svens kök tillsammans med Sven som på grund utav ändrade arbetsplaner fortfarandde var hemma. Med lite mat i magen styrde vi kosan mot Fagersta.

Onsdagen den 13 juni hade vi ett inbokat möte hos familjerätten och MVC. Fast mötet med familjerätten vart inställt då damen vi skulle träffa hade blivit sjuk. Hos MVC och vår barnmorska Annika fick vi veta att Knytet lever och mår bra och att Annas SF mått hade ökat med 6 cm, man mäter från en punkt till en annan för att få ett hum om bebisens utveckling. Vi fick även höra Knytets hjärtljud, alltid lika mysigt. Barnmorskan lugnade mig och sa att allt såg jätte bra ut, var lite orolig med tanke på Annas matförgiftning i början utav förra veckan. Efter att ha handlat på Lidl åkte vi hem och gjorde mat som vi sedan avnjöt innan vi la oss på sängen. Anna för att sträcka på ryggen och magen och jag för att gosa med magen. Planen ändrades dock lite eftersom jag somna. Anna vaknade vid 21.00 efter att ha susat i ca 2 timmar för att se Laila bakar på TV4+ och plocka med tvätten. Jag vakna vid 03.14 och var pinknödig, vid det laget trodde jag att jag max hade sovit i en timme men klockan sa något annat. Efter att ha tankat av sov jag fram tills klockan ringde 06.10 konstigt nog.

Efter en dag med väldigt mycket att göra på jobbet åkte jag hem med en kaffe gäst, Jarmo ville låna nätet innan han styrde kosan mot Norberg för att hjälpa en arbetskompis med hennes dator. Vart en trevlig stund vid kaffebordet.

Inga kommentarer: