29 september 2007

Kopparbergsmarknad och middag i Ställdalen

Lördag morgon uppe med tuppen, ingen sovmorgon här inte. Det var marknad i Kopparberg och syrran med sambo i Ställdalen hade bjudit på middag. Efter att ha brottats med John Blund ett tag lyckades jag få upp mina blå och inta lite frukost i sällskap utav Anna.

Innan vi lämnade Ejalunden igår sa vi att vi skulle försöka komma i väg vid 09.00 tiden så vi hade bestämt att vi skulle försöka vara på Ejalunden vid 09.00. Kl 09.10 parkerade vi utanför, när jag ringde upp visade det sig att de inte heller var klara så vi låste bilen och knata upp.

Efter en stund var vi så på väg. Vi hade tänkt att ta vägen över Kloten då syster från Småland inte hade åkt den vägen tidigare men Maggies sambo avrådde oss från att ta den vägen då genomfartsvägen genom Kopparberg var avspärrad så det fick bli vägen via Ludvika. Jag tog täten med Peugeoten. Väl framme i Ställdalen duggade det lite lätt men vi bestämde oss för att ta en runda i Kopparberg i alla fall. Far hade dock ingen lust att hänga med så han och Simon vart kvar i Ställdalen medan vi andra gjorde marknaden.

Det blev tre bilar som åkte; Maggies sambo Sven och min andra systers man Bengt i Maggie och Svens nya bil. Kia, Sofia och Maggie i Kia och Bengts bil och jag, Anna, Albin och Caesar i Peugeoten. Sven och Bengt räknade med en snabb runda och vi andra ville ha lite mer tid på oss. När vi gått en liten bit kom syster på att hon skulle besöka bankomaten så vi andra ställde oss för att vänta vid ett utav stånden, när vi stod där kom Bengt och Sven gående. De hade nästan gått igenom hela området, medan vi inte kommit mer än några hundra meter från bilen *ler*. Bengt och Sven fortsatte för sig själva sedan återvände de till Ställdalen. Vi knatade en stund till sedan gjorde vi detsamma.

Väl i Ställdalen väntade middag, Maggie och Sven skulle bjuda på fläskfilé medaljonger i cheddarsås med klyftpotatis, grönsallad och vitlöksbröd till. Som vanligt mycket gott.

Efter en trevlig TV-kväll med ”Svensson, Svensson” och ”Babben & C/O” tackade vi för oss och styrde så kosan hemåt igen.

Inga kommentarer: