5 augusti 2007

Handlingsförlamad.....

Lördag förmiddag spenderade vi i sängen och eftermiddagen hos Maggie och far på Ejalunden tillsammans med Maggies sambo Sven. De låter värre än det är. Klev faktiskt upp halv åtta på lördagmorgonen för att sedan knata ner till grannen, Tomas, 3 trappor ner för att plocka upp honom innan vi hämtade ut kärran som han hyrt på OKQ8. Han har nämligen beställt en ny soffa som kommer någon gång under veckan så hans gamla 3 och 2 sitts soffa skulle transporteras till återvinningen. Med släpet tillkopplat så styrde vi kosan tillbaka till Ringvägen där en annan bekant till Tomas väntade för att vara oss behjälpliga vilket skulle visa sig vara bra.

Två sitts soffan bedömde jag att jag kunde ta själv de tre trapporna ner till bilen så att Stefan, kompisen, kunde hjälpa Tomas men det gick inte. Jag kom ner utan problem men Tomas råka få sin soffa på sin tå så jag ställde ner min soffa i entrén sedan knatade jag tillbaka upp 3 trappor tomhänt för att knata ner dem igen tillsammans med Stefan och en soffa. Med allt på släpet började kruxet med att ta sig ut igen, kunde nämligen inte backa in som jag först tänkte då gatan var full med parkerade bilar och krossat glas så vi fick tänka om. Med lite hjälp utav gräsmattan kom vi så småningom ut som vi skulle. Gick ganska smärtfritt med tanke på att jag inte är en hejare på de här med att backa med släp. Har faktiskt funderat på att läsa till E kort just för att lära mig de här med släpkörning men de har stannat vid funderingar än så länge. Med tomt släp på Sänkis funderade Tomas på om det var något mer han skulle kasta men då han inte kom på något så körde vi tillbaka släpet till OKQ8. Innan vi styrde hemåt svängde jag förbi ICA Fontänen för att överraska Anna med färskt bröd till frukosten som vi intog när jag kom hem vid tio snåret. Efter frukosten bestämde vi oss för att återvända till sängen för att bara slappa men sängen ville annat så vi somna och vaknade lite senare *ler*. Närmare bestämt ca 2 timmar senare. OPS! *ler*.

Pigga och alerta begav vi oss ner till Ejalunden för att hjälpa far, Maggie och hennes sambo Sven äta lite utav gårdagens rester som även idag smakade mycket gott. I väntan på kaffet styrde jag och Anna kosan till Ringside för att hyra filmen "The Last King of Scottland" som skulle visa sig vara mycket bra. Efter Sommarkrysset slog vi på filmen och Maggie dukade fram ost, kex och falukorv. En trevlig avslutning på lördagen med en toppen film. Den rekomenderas. Den handlar om Idi Amin, en diktator i Uganda under 70-talet, och dennes läkare från Skottland. En kanon rulle.

Söndagen = ingen stress bestämde vi oss för när vi lämna Ejalunden dagen före för att ta söndagen som den kom. Efter frukost begav vi oss dock ut till skogen för att leta blåbär men vi kom därifrån med kantareller i stället. Blåbären var antingen rensade, alltså redan plockade, eller så torkade. Svampen gjorde sig dock bra till dagens middag, köttfärsbiffar med potatismos och lingonsylt. Mumma. När jag hade diskat ringer Maggie och säger att det är kris, trodde först att de hade hänt far något men så var inte fallet. Utan denna gång var det mor som drabbats utav problem. Hon stod utanför Köping med trasig koppling så Maggie undra om Anna kunde hålla far sällskap medan vi åkte ner för att undsätta henne. Nemas problemas sa vi och begav oss ut. Efter att jag dumpat sop och kompost påsen på sina rätta ställen skrämde Anna mig ordentligt. Helt plötsligt låg hon på backen och en annan stod där som ett fån helt handlingsförlamad för en stund med hjärtat i halsgropen. Nu var det färdigt var min första tanke. Dock hade Anna lyckats styra smällen till handleden och knät så magen klarade sig men hon hade rejält ont i sin fot. Med Anna på fötter igen lirkade vi oss vidare till bilen för att lämna av Anna på Ejalunden och för att hämta upp Maggie på samma ställe. Som vanligt med Maggie i bilen fick jag finna mig i att inta passagerarsätet, kändes skumt vill jag lova, att vara passagerare i sin egen bil *ler*. Nytankad och med en bogserlina inhandlad fortsatte vi våran färd mot Köping. Sven var på gång från Ställdalen för att vara oss behjälpliga på plats nere i Köping. Väl framme tog mor plats i min bil medan Maggie tog plats i Svens bil och Sven satte sig bakom ratten i Saaben som han trodde han kunde köra tillbaka till Fagersta och det skulle visa sig funka.

Väl tillbaka i Fagersta skjutsade jag mor till kyrkan där hon lånat frysen för att frysa ner kräftor innan vi styrde kosan till Ejalunden för att tacka och säga hejdå till Maggie och Sven.

Inga kommentarer: